De, der har fundet om bag turistrestauranterne, ved, at det andalusiske køkken har fantastisk meget at byde på – her finder du f.eks. “Bellota” den fineste Iberico-skinke, fantastisk olivenolie og Spaniens friskeste og bedste grøntsager.
I den lille by Rute – lige uden for Cordoba – fremstiller man desuden cremen af spanske julegodter. Så hvis du er vild med nougat, chokolade, marcipan og et lille bitte glas anislikør, er et besøg i Rute et must!
I Rute bygger man hvert år verdens største julekrybbe af chokolade
Her finder du også sukkermuseet med fantastiske sukkerkreationer. Hvorfor ikke bygge en sukkerkatedral?
Nej det her er ikke nogen voksdukke men en statue i fuld størrelse fremstillet af … rigtigt gættet – sukker!
I Rute finder man selvfølgelig også et museum, der er tilegnet skinken
Og selvfølgelig et Anismuseum For dem, der aldrig har smagt Anislikør, er det en stærk, sød likør fremstillet på anis. Den italienske variant går under navnet Sambuca.
For at den rigtige spanske julestemning skal indfinde sig – et glas anislikør!
Hungrer du efter en anderledes jul? Tag et fly til Malaga eller Sevilla, lej en bil og oplev det fantastiske Andalusien.