Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 læst

shutterstock_188757281

Det har vel ikke undgået nogens opmærksomhed, at træningsrejser er på mode lige nu, og vi gerne vil slå et ekstra slag for Kanarieøerne som rejsemål, når det gælder om at kombinere rejse med træning. Derfor har vi sammensat en lille guide til cykling og løb på Gran Canaria – den største af Kanarieøerne.

Klimaet på Gran Canaria er perfekt til sport som løb, cykling og svømning (triatlon burde jo være Kanarieøernes nationalsport), det bliver sjældent for varmt og heller ikke for koldt. Mens vinden hyler herhjemme i januar, og de mest hærdede vinterløbere må skøjte rundt med pigsko og kæmpe sig gennem snedriverne, og vi andre løber af sted på løbebåndet, byder Gran Canaria på en dagstemperatur på omkring de behagelige 20 grader.

Valley of the tears (navnet er velfortjent)

shutterstock_165684845

Bjerge, den varierede natur og de mange gode landeveje gør Gran Canaria til et ideelt sted til både mountainbike- og landevejscykling. Øens højeste punkt måler 2000 meter over havet, og der er mange dale at vælge imellem. Den mest kendte af Gran Canarias cykelruter er Valley of the tears. Den gennemsnitlige stigning er 10 %, og højeste opmålte stigning er 25 %, så vi mener, at navnet er velfortjent. Tjek videoen her for en smagsprøve på, hvilke udsigter der venter.

Trailløb i Tejeda

shutterstock_329219588

Gran Canaria er ekstremt løbevenligt, og der findes masser af gode, lange strandpromenader næsten overalt for dem, der vil løbe langs vandet med bølgernes brus i ørerne.

Hvis man vil løbe trailløb, har Gran Canaria imidlertid ekstra meget at byde på. Bakker, bjerge, fantastiske udsigter og naturoplevelser og pokkers mange forskellige veje. Et godt sted at starte, hvis man vil opleve bjergene er f.eks. Cruz de Tejeda, som ligger tæt på Gran Canarias højeste punkt, ca. 35 minutter fra Las Palmas og 45 minutter fra sydkysten og Playa del Ingles.

Hvis man vil bo ekstra luksuriøst i Tejeda anbefaler vi hotel Parador, som ud over en vidunderlig udsigt også har SPA – perfekt til trætte løbeben!

Kilometer og højdemeter

shutterstock_107608997

På Gran Canaria afholdes der en hel del løb for dem, der kan lide at løbe langt. Her har du datoerne, så nu skal du bare booke flybilletten, tilmelde dig og skrive det ind i kalenderen…

22. –24. januar

Gran Canaria Marathon er, som navnet antyder, et maratonløb, men for dem, der ikke vil løbe helt så langt, er der også et 10 km løb og en halvmaraton.  Løbet foregår på en rute, der gennemløbes to gange, og går gennem det flotte Las Palmas og langs havet. Ruten er rimelig flad (ingen bjergløb) og let at løbe, og i januar plejer vejret at være optimalt med omkring 19 grader og svale vinde.

4. – 6. marts 2016

Trans Gran Canaria er til forskel fra Gran Canaria Marathon ikke nogen flad historie. Det lange løb strækker sig over hele Gran Canaria og findes i flere forskellige varianter. Den korteste strækning er på 17 km og 470 højdemeter, og den længste – klassikeren – er hele 125 km og imponerende 8500 højdemeter, med andre ord ikke noget for dem, der foretrækker flade løb. Løbet, som startede i 2003, er blevet et af de vigtigste ultraløb for løbere verden over.

Lyst til en cykel- eller løberejse til Gran Canaria? Køb din flybillet her

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

footer logo
Oprettet med til dig
Consent choices