Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   3 læst

Barcelona er den perfekte by at tage til uden plan eller en fast dagsorden. Her findes det ægte manana med en afslappet livsstil, og hvis ferie for dig er en kombination af god mad, hyggelige barer og smuk arkitektur, så kan du godt begynde at pakke. Her får du også vores bedste tips til udflugter uden for byen, hvor du kan opleve kultur, arkitektur, toprestauranter og kaffe med udsigt over floden Onyar.

 

Hotellet, du aldrig behøver forlade

Casa Bonay er et forholdsvis nyåbnet designhotel af den nye skole, hvor mange aktører mødes under samme tag og gør det, de er bedst til. Kaffehjørnet Satan’s Coffee Corner har velristede bønner, friskpresset juice og let morgenmad hele dagen. Vil du have lidt mere, er der Libertine – restauranten med morgenmad, frokost, eftermiddagscocktails, middag og klub i et forførende smukt miljø og masser af lokale hipsters. Den bedste til spicy asiatiske retter er derimod Elephant, Crocodile, Monkey, der holder åbent om aftenen og serverer karryretter, dumplings og andre ting, der sætter gang i blodomløbet. Og så er der selvfølgelig tagterrassen med tapas – Casa Bonay et med andre ord et hotel, som du faktisk ikke behøver at forlade.

 

Mundtligt menukort

Men du vil alligevel det, kan Bar Mut varmt anbefales. En god gåtur væk ligger den lille bar uden menu – de finder fra dag til dag ud af, hvad de har lyst til at servere. Tjeneren kommer og løber hurtigt det hele igennem for dig ved bordet, og så er det bare om at følge med.

 

Paella-perfektion

Nede ved strandpromenaden er det nemt at skære alle spisestederne over én kam som turistfælder. La Mar Salada ligger midt i striben af restauranter og er en ægte perle. Her sidder store spanske familier længe i weekenden og spiser, drikker og snakker. Som staldtips kan anbefales Gazpachon med hummer til forret og skaldyrs-paella med sorte ris, som er lige tilpas brændt i bunden.

 

Seler og varme drikke

Til de senere aftentimer er baren Collage et besøg værd. Den seleklædte, velbarberede bartender skaber en atmosfære af orientekspressen blandet med bibliotek fra 1920’erne. Deres specialitet er tiki-drinks, der brænder og knitrer, når de hældes op i store kranier og vulkanlignende glas. Og pas på – der bliver ikke sparet på alkoholindholdet i disse anretninger.

 

Velkommen til croissanthimlen

Dagen efter kan en kaloriebombe være på sin plads, og kan du tænke dig et bedre sted for det end Årets Konditori 2015?! Hofmann Patisseria ligger lidt gemt som mandlen i risalamanden nede i Born og har foruden ti forskellige slags croissanter også praliné, tærter og is. Den mascarponefyldte croissant gør f.eks. livet værd at leve i mange dage til.

 

Udflugt via middelalderen til Salvador Dalis soveværelse

Forlad La Ramla i et par dage, lej en bil, og følg havet nordpå langs kysten. Stop og tag en badetur i Arenys de Mar, tag et glas med en strålende udsigt ved fyret i Calella og fremme ved Malgrat del Mar drejer du ind i landet og kører mod Girona. Den lille catalanske by har tydelige rødder i middelalderens arkitektur og et velbevaret fort fra romertiden. Her finder du små huller i muren med tapas og restauranter som El Celler De Can Roca, som er blevet optaget på listen over verdens 50 bedste restauranter to gange. En solskinsdag er det skønt med en spadseretur i det smukke jødiske kvarter eller en kop kaffe på café L ved floden Onyar. Vil du flygte fra den værste hede, eller mod forventning, regnen, er de arabiske badehuse eller filmmuseet gode bud.

 

Vender du tilbage til kysten, kan du fortsætte nordpå til Cadaques. Med en dejlig strand og et lidt roligere tempo end Barcelona, er det et perfekt sted at bare nyde Middelhavet. Hvis stranden midt i byen føles for overbefolket, kan du køre videre nordpå til Cap de Creus, en mindre vig, hvor der en gang imellem også dukker en fransk turist op på stranden. På vejen finder du Casa Museo Salvador Dali – et hus, som Dali byggede i 1930, og hvor han boede og arbejdede indtil 1982. I en labyrint-inspireret planløsning er der meget at opdage i huset, som nu er et populært museum, hvor man kommer tættere ind på livet af den excentriske kunstner.


Lyder det som en helt uplanlagt ferie? Så pluk rosinen ud af den spanske kage, og tag med!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

footer logo
Oprettet med til dig
Consent choices