Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   3 læst

Hvis man tror, Mallorca kun er 70’ernes charter og grisefest, har man ikke været der længe, eller har bare besøgt den forkerte del af øen. Palma har udviklet sig til en af de mest trendy, boho-chikke og gastronomiske byer i Europa, og det er ikke svært at forstå hvorfor. Boutique-hoteller ligger som perler på en snor, og det samme gør madmarkeder og gourmetrestauranter, og er man i shoppehumør, behøver man ikke gå skuffet hjem. Derudover er der en strand midt i byen – hvad mere kan man ønske sig?

 

To sublime tagterrasser

Hotel Cort er et af de mange stilfuldt indrettede designerhoteller med håndmalede fliser og det karakteristiske tekstil lenguas mallorquinas som et tilbagevendende tema. Hotellet drives af en norsk kvinde, og at tage en drink i solnedgangen på tagterrassen slår alt.

 

Er du mere til at bo i et palads fra 1500-tallet, er der intet, der stopper dig. Hotel Palau Sa Font ligger i den ældste del af Palma tæt på katedralen og stranden, som du har udsigt over fra poolen på tagterrassen.

 

Chokoladechok!

Alle chokoladeelskere bør tage et bestemt stop i Palma. Tino Wolter er chokolademager og laver førsteklasses, helt ren, økologisk chokolade med omhu fra bønne til færdigt produkt. Butikken hedder Cachao og leverer sin vidunderlige chokolade til flere af Mallorcas gourmetrestauranter.

Calle Cotoner 58, Santa Catalina

 

Tapasmiks med originaler

Få den ultimative tapasoplevelse på Mercat de Santa Catalina, byens bedste madmarked, som er rodet på den helt rigtige måde. Små vinglas, specialiteter og en mangfoldighed af forskellige retter, oston-eksperterne her, pata negra-specialisterne der. Her findes der også en butik med naturvine fra øen og et sted, hvor du kan bygge din egen miniburger, som du vil. Du finder madmarkedet på Plaça de la Navegació, og der er åbent kl. 7-17 alle dage, bortset fra søndag.

 

Eller hæng ud med Palmas hipstere

En nytilkommen i Palmas restaurantparadis er Amaya. Træd ind i en tropisk oase af planter med et patchwork af farverige vinduesskodder og få serveret moderne spansk mad med inspiration fra hele verden. Nyd de velrystede cocktails, og studer hovedstadens it-folk!

Carrer de la Fàbrica 18, Santa Catalina

 

Et must for shoppelystne!

Vil du kun gå i én butik i Palma, selvom det vil være synd at begrænse dig til det, så vælg Rialto Living. En livsstilsbutik med indretning, mode, kunst og en café, hvor man kan tage en pause fra prøverummet. Butikken har været en succes, lige siden den åbnede, og det er ikke så underligt: Det er to svenskere, som står bag den stilsikre kombination af tøj, nips, bøger og gaveartikler. Alt dette i en smuk bygning fra 1500-tallet. Sæt en halv dag af, og botaniser i fred og ro!

 

Kig ind i Mirós eget atelier

Et lille museumsbesøg skal der også være tid til. Den spanske kunstner Juan Miró har her fået sit eget museum med udgangspunkt i sit gamle atelier. Det blev indrettet og bygget af hans ven, Joseph Lluis Sert, i 1956, og her levede og arbejdede Miró i 30 år.

 

Og så selvfølgelig en tur på stranden

Efter mad, shopping, kultur og sightseeing er det blevet tid til at slappe af på stranden. Can Pere Antoni hedder byens strand med fint hvidt sand, nogle restauranter og lokalbefolkningen, som også kommer der, især i weekenderne.  

 

Forlad byen for en dag

Der findes meget mere at opleve på Mallorca uden for hovedstaden, og du behøver ikke køre særligt langt. Omgivet af appelsinlunde ligger den superhyggelige by Soller en halv times tid nord for Palma. Den historiske by, som også er blevet udnævnt til Mallorcas smukkeste, er et populært sted for en dagsudflugt, hvor man kan slappe af på det hyggelige torv, gå en tur rundt i de små gader og selvfølgelig drikke den lækre juice fra nyhøstede appelsiner. Her kan du også komme til med sporvognen fra Palma, men med bil har du også mulighed for at se Valldemossa, som ligger på vejen tilbage.

 

Valldemossa er Mallorcas højst beliggende sted. Her klatrer de gamle stenhuse på bjergvæggene, og byen er især elsket af Mallorcanerne, fordi det er fødestedet for øens eneste helgen, Santa Catalina Thomas. Byen er også kendt for sit kulturcenter for moderne kunst i alle former, der er oprettet af Michael Douglas, som også har et hus lige uden for byen.


Behøver du flere grunde til at tage til den trendy, hyggelige, gæstfri ø i Middelhavet? Nej, det tænkte vi nok – Mallis er næste stop!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

footer logo
Oprettet med til dig
Consent choices