Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 læst

Sig Malaga, og mange får et billede af en malerisk fiskerby på den spanske solkyst. Malerisk ja, men Malaga er faktisk Spaniens sjettestørste by, som nok har en smuk strand, men også meget mere af alt det, som en storby kan tilbyde. Over 30 museer, hoteller med swimmingpools på taget og masser af god mad. Læg dertil de gamle mænd på bænken ved fiskerihavnen, så har du det bedste fra Spanien på fire timers afstand!

malaga city

Overnatning

Tjek ind standsmæssigt ved havnen i Molina Lario, måske overvejende for at få glæde af tagterrasserne med swimmingpool og havudsigt. Hotellet er i øvrigt et meget klassisk 4-stjernet hotel med en hyggelig gårdhave, hvor du kan få serveret god morgenmad.

Alt andet end klassisk er Room Mate Valeria, et boutiquehotel, som er gået all-in på farver og striber. Det er som at gå rundt i en herrepyjamas – en flot en af slagsen! Hotellet har også en populær restaurant, og det er en god ide at bestille bord på forhånd, for dens japansk-middelhavs-crossover-mad er meget eftertragtet. Også Room Mate Valeria har en tagterrasse med liggestole og en lille swimmingpool til en hurtig dukkert.

room mate valeria malaga

Er du til det lidt mere excentriske, kan du booke et værelse på Patio 19 i den gamle bydel – det er som at træde ind i en Almodóvar-film. Hotellet er udsmykket med gamle flamencokjoler, blomster og blonder, masser af farve på væggene og ternet stengulv. En mere enkelt standard, men utvivlsomt en sjov oplevelse for 40 euro pr. nat i en smuk del af byen.

patio 19 malaga

Aktiviteter

Når du er blevet indlogeret, er det tid til at få nogle kulturoplevelser, og her har byen rigeligt at byde på. Af byens over 30 museer er Centre Pompidou Malaga det nyeste. Paris’ velkendte Centre Pompidou har åbnet sin første filial uden for Frankrig her, og den farverige glaskube, der udgør indgangen, er i sig selv et besøg værd. Her finder du både permanente og midlertidige udstillinger med moderne kunst, værksteder for børn og en restaurant med frokostmenu og kaffe.

centre pompidou malaga

Naturligvis er Picasso-museet – byens stolthed – det helt store trækplaster. Her udstilles over 200 skulpturer, tegninger og andre værker af kunstneren med stort P. Museet afholder også mange små koncerter, poesiaftener og andre kulturelle aktiviteter, så tjek det aktuelle program på hjemmesiden. Selvfølgelig er her også en café med en hyggelig terrasse, så du kan fordøje de mange indtryk.

picasso malaga

Spise og drikke

Hvis du hellere vil spise og drikke dine kulturelle indtryk, kan du med fordel booke en tur med Spain Food Sherpas. En fire timer lang tur på markeder, tapasbarer og i delikatessebutikker, hvor du får smagt alt, hvad byen har at byde på. Guiderne taler engelsk og garanterer, at ingen går sultne hjem.

Foretrækker du at sidde ned under hele middagen, er El Cabra på stranden Pedregalejo et oplagt bud. Denne restaurant på havnen ser måske ikke ud af meget, men den får det absolut bedste ud af dagens fangst. Foran terrassen står en gammel robåd, som er lavet om til en grill på en så kreativ facon, at den vil gøre enhver hipster misundelig. Båden er fyldt med sand, og over den åbne ild griller de deres specialitet, Espeto de Sardinas, på grillspyd. Nyd maden blandt de lokale familier, der indtager restauranten med tre generationer ved samme bord.

el cabra malaga

Har du fået nok inspiration til at blive ét med Malaga, har vi kun at sige buen viaje!

Book fly til Malaga nu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

footer logo
Oprettet med til dig
Consent choices