Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 læst

Indtil 1783 var Budapest to byer, Buda og Pest, adskilt af Donau. Nu om dage behøver du ikke vælge. Du kan opleve hele det smukke Budapest med bjerge, badehuse og barer hen over en weekend.

 

Aktiviteter

Takket være byens gamle badetradition, som går helt tilbage til romertiden, er du garanteret et standsmæssigt bad. Der er mange smukke badehuse at vælge imellem. På spasbudabest.com finder du dem i overflod, men et par oplagte muligheder er Gellért-badet for en dukkert i jugendstil eller Zéchenyi-badet, hvis du er ude efter mere paladsagtige omgivelser. Det bliver også stadig mere populært med klubber og natbade til dunkende diskorytmer. Du kan få mere at vide på hjemmesiden.

På Buda-siden af Budapest ligger Budabjergene. Hvis du hverken er til vandre- eller mountainbiketure, kan du tage tandhjulsbanen rundt på skråningerne. Børnejernbanen er en anden jernbane, der blev bygget efter 2. verdenskrig af kommunistiske ungdomsforbund, og de unge varetager stadig driften den dag i dag. Du kan få hele historien på museet på Huvosvolgy-stationen.

 

Overnatning

Som om Buda- og Pest-opdelingen ikke var forvirrende nok: Du kan bo på Pest-Buda, boutiquehotellet, som trods navnet ligger på Buda-siden af floden. Huset fra 1696 er vedligeholdt på bedste vis, og her kan du se stjernerne gennem tagvinduerne under bjælkerne i de meget flotte værelser. Restauranten, som er meget populær og har en stor udeservering, serverer både ungarske klassikere og moderne cocktails. Nyd din morgenmad, frokost eller middag til langt ud på natten på brostenstorvet blandt Budapests in-crowd.

Brody House er også en unik hoteloplevelse, hvor kunsten er i højsædet. Hvert værelse er indrettet og udsmykket af en kunstner, som de britiske grundlæggere inviterede til at arbejde i huset. Også denne bygning er fra 1696, og det ser man tegn på overalt. Med både en “ærlighedsbar”, hvor du selv forsyner dig og noterer, hvad du har taget, og et rig klubliv i huset bliver dit ophold på Brody House let en social del af rejsen. Hvis du falder for et værk eller vil se flere af en kunstners værker, ligger galleriet Brody Collection lige rundt om hjørnet.

 

Mad og drikke

Hvis du alligevel vil ud at have en drink i byen, er der et væld af gamle ruiner og forladte huse, som er lavet om til trendy barer. Szimpla Kert er et festfyrværkeri af indtryk med en gårdhave og forskellige rum indendørs. Street-art, dansegulv, murstensvægge, som er ved at falde fra hinanden, og den sorte ungarske nat ovenover. Og musikken, fra både livebands og dj’s, sørger for, at ingen står stille et eneste sekund.

 

Står din hu til drikkevarer og ikke mindst mad af ypperste kvalitet i lidt roligere omgivelser, bør du bestille bord på Borkonyha. Restauranten har en Michelin-stjerne og serverer klassisk gourmetmad uden at ruinere dig, og på vinkortet finder du i omegnen af 200 ungarske vine.

Den store torvehal Nagycsarnok er også et besøg værd, når appetitten melder sig. Spis en enkel, men autentisk og veltilberedt, frokost på Fakanal, eller gør et obligatorisk stop ved en af de mange Langos-boder – du er nu engang i Ungarn.

 

Vi kunne selvfølgelig give dig hundredvis af andre grunde til at afholde din næste weekendferie i Budapest, men du er simpelthen nødt til selv at finde ud af, hvorfor denne perle er blevet så stor en favorit hos trendy city-hoppers.

Book din rejse til Budapest nu! ✈️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

footer logo
Oprettet med til dig
Consent choices