Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 læst

Du vil naturligvis gerne have din bedste ven med på ferien. Og med det mener vi ikke en gammel skolekammerat, men din rigtige BFF, altså din hund. Der er en del at tænke på, hvis vovsen skal med til udlandet, men følg vores checkliste, så du og hunden ikke går glip af noget!

 

1. ID-mærkning

Alle hunde, som rejser, skal være chipmærket, så de kan identificeres i det land, de kommer til, og tilmed når de vender hjem igen.

2. Få dyrepas

Hunden skal også have et pas, som indeholder ID-mærkning og vaccinationer. Rabiesvaccinering er mest almindelig og stort set et krav ved indrejse til andre lande. Vaccineringen skal ske nogle måneder i forvejen og følges op af en test, så vær ude i god tid!

3. Vaccinering

I forbindelse med vaccinationer er det en god idé at undersøge særskilte bestemmelser og regler for netop dit rejsemål. Der findes også visse lande, som ikke tager imod bestemte racer. På Fødevarestyrelsens hjemmeside kan du angive dit rejsemål for at få information om det. 

4. Tag dit eget dyr med hjem

For at tage din hund med hjem skal du først gå til en dyrlæge på rejsemålet og få en ormekur til hunden, som også skal registreres i passet. Derefter skal du på forhånd anmelde hundens hjemkomst.

 

Klar til take off!
Angående flyrejse med hund må du have vovsen i kabinen, hvis den vejer under otte kilo, du skal bestille plads på forhånd, og hunden skal sidde i et godkendt bur. Det er ikke alle flyselskaber, som medtager hunde i lastrummet, så tjek det, når du booker, og der skal hunden også sidde i et godkendt bur, som den kan stå, ligge og vende sig i. Ved store bure til store hunde er det en fordel med hjul på buret, så længe de kan aftages eller læsses på flyet.

 

Fremme i paradis

Velankommet til dit rejsemål kan det være godt at have medbragt egen hundemad, som hunden er vant til, tjekke lokale regler for løsgående hunde, hunde på stranden med mere, og tilmed lokale uskrevne regler. På Gran Canaria går f.eks. alle hundeejere rundt med en lille vandflaske på sig og sprøjter lidt vand på jorden, hvor hunden har tisset.

 

Det sikre før det usikre

Hvis du har en forsikring af din hund, skal du tjekke, hvad der gælder i udlandet i tilfælde af ulykker eller sygdom. Du kan også tjekke, hvad der indgår i din indboforsikring, eller om du behøver et tillæg, for det er trist, hvis hele feriebudgettet skulle forsvinde, fordi uheldet er ude. Det kan også være en fordel at blive registreret i et samarbejde med Europetnet, så politi og dyrlæger i hele Europa kan spore og forbinde dig og din hund med hinanden.

 

Så er det bare med at pakke den pæneste hundesnor og booke en ekstra plads til vovsen, bon voyage!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

footer logo
Oprettet med til dig
Consent choices