Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 læst

Bagagens størrelse har betydning, når du rejser med lavprisselskaber som eksempelvis Ryanair og Easyjet. “Hvor stor må håndbagagen være?”, “Hvor meget må bagagen højst veje?” og “Hvad koster det, hvis bagagen vejer for meget?” er bare nogle af de spørgsmål, som man kan bryde sit hoved med, når man booker en rejse med et lavprisselskab.

Men du kan tage det helt roligt. Travellink har tjek på det, og her svarer vi på nogle af de spørgsmål, der kan dukke op.

Foto: Giovanni G/ Shutterstock
Foto: Giovanni G/ Shutterstock

Håndbagage, når du rejser med Easyjet

Easyjet tillader kun ét (uno, ein, one, yksi!) stk. håndbagage med en maksimal størrelse på 56 x 45 x 25 cm inklusive håndtag og hjul.

Der er ingen vægtgrænse – det er håndbagagens størrelse, der er afgørende.

Hvis du står i lufthavnen og pludselig indser, at din håndbagage er for stor, kan du tjekke den ind og aflevere den i bagage drop mod en afgift på £30 (cirka 400 kroner med dagens kurs). Hvis du derimod medbringer en taske, som du ikke får lov til at tage med om bord, er afgiften £45 (cirka 600 kroner), så det kan godt betale sig at tjekke målene en ekstra gang, når du pakker håndbagagen.

.

Hvad må du IKKE have med i bagagen?

sprængstoffer
sprængstoffer
knive
knive
radioaktivt materiale
radioaktivt materiale

 

 

 

 

 

 

Der er visse ting, som man aldrig skal tage med, når man rejser, og de fleste flyselskaber har nogenlunde samme regler. Grundreglen er, at man aldrig skal pakke ting, som kan gøre skade på en selv eller andre, for eksempel sprængstoffer, knive, narkotika og radioaktivt materiale.

Her kan du se en fuldstændig liste med farlige ting, som du ikke må tage med: ➡️ http://www.easyjet.com/en/dangerous-goods

Indtjekning af bagage, når du flyver med Easyjet

Når du flyver med Easyjet, er indtjekning af bagage ikke inkluderet i prisen – det skal du betale ekstra for. Hver person må højst medbringe 3 stk. bagage, og man betaler pr. stk. bagage (hvis I er to, der rejser, må I altså højst have 6 kufferter med – ikke så ringe endda).

20  – 32 kg

Normalt er vægtgrænsen for indtjekket bagage 20 kg, men du kan godt betale for ekstra vægt – 3 kg ad gangen – op til 32 kg. Det gør du enklest (og billigst) online samtidig med din indtjekning. Du kan godt betale for ekstra kilo i lufthavnen, men så betaler du pr. kilo, og det er desuden dyrere.

275 cm

Det er dog ikke kun kuffertens størrelse, der er vigtigt – hvis du flyver med Easyjet skal du også tænke på størrelsen. Den samlede størrelse på din bagage må ikke være over 275 cm. For at beregne størrelsen skal du lægge kuffertens længde, bredde og højde sammen – bliver det over 275 cm, er den for stor.

 

Hvis der er andet, du er usikker på, for eksempel hvor meget væske man må have med, om der gælder de samme bagageregler for spædbørn, eller om man må pakke e-cigaretter i håndbagagen, kan du finde alle svarene på Easyjet.com.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

footer logo
Oprettet med til dig
Consent choices