Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   3 læst

Maden, menneskerne og mañana-stilen – findes der noget kedeligt ved Mexico? Ikke meget, og lige så høj som pulsen i Mexico City og Tijuana, lige så fredfyldte, tilbagetrukne paradiser kan du finde og hvile ud i. Her kommer tre tip til steder, hvor du får en dejligt rolig ferie!

 

Barfodsøen med ren luft

Hvis du længes efter at lade skoene blive hjemme på hotellet og leve side om side med dyrene og en uberørt strand, er du kommet til det rette sted. Her er ingen biler – du kommer frem med knallert, golfbil eller allerhelst barfodet i det hvide, finkornede sand. Den aflange ø Isla Holbox ligger lige ud for Yucatánhalvøens østkyst og er 50 km lang og 1,5 km bred. Fordelingen af strand, by og jungle er omtrent ligelig, men fokus ligger på naturen, hvor dyr og vegetation kan være i fred. Når det er sæson, kan man se de store skildpadder kravle op på strandene og lægge æg. Ved fiskebådene er der altid flamingoer, og leguanerne slapper af i skyggen.

 

Hvis du vil ud af hængekøjen en tid, kan du besøge et dyreredningscenter, hvor du kan ae tamme vaskebjørne, ae katte, hunde og andre dyr, som har fået en chance til. Refugio Holbox har ingen adresse, men spørg dig frem. Alle de indfødte ved, hvad du mener, og kan hjælpe dig.

Med et så magisk miljø spiller det en mindre rolle, hvor du vælger at bo. Uanset hvor er stranden og det turkisblå hav aldrig langt væk. En række hoteller er børnefri, hvis du ønsker en ekstrastille ferie, og ellers findes der alt fra hostels til lejligheder, hvor du kan hygge dig i eget selskab. Men omvendt: Hvorfor skulle du det med alle de festlige restauranter og barer langs stranden og ved det lille torv? Hvordan du end bruger tiden på Holbox, garanterer vi, at du får svært ved at tage skoene på igen og vinke farvel til barfodsøen.

 

Surfingparadiset, der er hele rejsen værd

Puerto Escondido er en lille fiskerby, der i de senere år har virket som en magnet på mere nysgerrige rejsende, der ikke er bange for en ferie med lidt flere udfordringer end ellers. Der går ingen charter direkte hertil, og du skal skifte transportmiddel nogle gange, men det er det hele værd, for her trives både surfere og globetrottere. En halv times tid oppe langs kysten ligger Hotel Escondido, et lille paradis direkte på stranden, midt mellem ranglede kaktusser, som det er nemt at blive forelsket i. Bo i en af de 16 bungalows, alle med egen lille pool, eller hop ned i den 50 meter lange pool, der løber langs stranden. Et blik på bølgerne, og du forstår hurtigt, hvorfor surferne ikke kan få nok af dette sted. Hvis du er interesseret i andre former for vandsport, tager hotellet sig gerne af det for dig. Når du kommer hjem, venter der nygrillet fisk på strandgrillen, og de iskølede frugtjuicer i forskellige farver står altid klar i baren. Læg dig i hængekøjen, snup nogle baner i poolen, og nyd stjernehimlen i den mexicanske nat.

 

I himlen siger fuglene Coqui coqui

Den lille by Cobá ligger 50 minutter fra Tulum – direkte ind i junglen. Med sine ca. 1.000 beboere, en arkæologisk udgravning af en mayaby og en indsø er det et fredfyldt sted med et hotel i verdensklasse. Lige ved søen ligger Coqui Coqui, en lille del af himlen, bygget i kalksten med inspiration fra mayaruinerne. Spa-hotellet har kun fire værelser, og fokus ligger på forbindelsen til naturen, i behandlingerne med naturlige ingredienser og menuen i restauranten. En privat yoga- eller pilateslektion er intet problem. Efter aktiviteterne kan du lade batterierne op i de to pooler, der også er bygget i kalksten. I den overdådige hotelbutik kan du købe fornemmelsen med hjem. Hotellets ejere har nemlig endda et parfumeri med dufte, der er inspireret af naturen, og fremstiller mexicanske hængekøjer, som du både kan slappe af i på stedet og købe med hjem. Og det vil du, for denne skønne fornemmelse vil man tage med sig og opleve derhjemme, om og om igen.

 

Har du fået lyst til at opleve Mexicos sydligere breddegrader nu? Skynd dig at bestille en uforglemmeligt afslappende ferie. Hasta la vista!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

footer logo
Oprettet med til dig
Consent choices