Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 læst

Det er næsten umuligt at rejse gratis, derimod er der meget, du kan gøre for at holde omkostningerne nede. Vi har sammensat nogle af vores bedste tips!

shutterstock_577247746

1. Rejs i lavsæsonen

Du kan spare mange penge ved at rejse, når det er lavsæson, f.eks. i begyndelsen eller slutningen af en sæson. Ud over at priserne er lavere, er køerne kortere og tempoet mere behageligt. Et godt tip er at undgå uger eller dage, der falder sammen med skoleferier eller helligdage såsom jul og påske.

shutterstock_225290884

2. Book tidligt

Priserne er ofte lavere, jo tidligere du booker rejsen. Ofte hæves priserne på flybilletter, jo tættere du komme på afrejsen. Det er også almindeligt med book-tidligt-kampagner tidligt på året. Tilmeld dig nyhedsbrev for ikke at gå glip af nogen kampagner.

shutterstock_341372324

3. Rejs midt i ugen

Mange vælger at rejse over weekenden eller på en ugerejse fra weekend til weekend. Ofte er det der, priserne er højest. Spar penge ved at rejse midt i ugen. Vores gennemgang af de seneste års bookinger viser, at det er billigst at rejse på tirsdage og dyrest i weekenden. Det er derimod billigst at booke om torsdagen.

shutterstock_269587178

4. Vælg budgetrejsemål

Hold øje med, hvor meget du får for pengene ved at surfe ind på en side med valutaveksling. Malaysia, Indien og Makedonien er lande, der giver besøgende meget valuta for pengene. Prisniveauet er cirka halvt så højt sammenlignet med herhjemme. Thailand, Polen, Bulgarien og Rumænien er andre budgetrejsemål.

shutterstock_551950852

5. Bo uden for city

Hoteller uden for city eller et stykke fra seværdigheder er ofte betydeligt billigere end dem, der ligger midt i centrum. Find ud af, hvordan den kollektive trafik fungerer på rejsemålet – og om der findes gode muligheder for at gå – og vælg et billigt hotel, der ikke ligger midt i centrum.

BLOG_thailand-Nang-Yuan-Island

6. Gratis aktiviteter

De fleste steder vrimler med gode aktiviteter, der er gratis! Mange museer har fri entré nogle dage om ugen. Lokale markeder, parker, kirker, historiske bygninger og strande er også steder, det ofte er ikke koster noget at besøge.

BLOG_street-food

7. Streetfood

Hvor spiser lokalbefolkningen? Food trucks, markeder og mindre serveringssteder kan mange gange være den perfekte måde at lære den lokale madkultur at kende på. Og den billigste og bedste måde at gøre det på.

BLOG_public-transport-bus

8. Rejs kollektivt

Start rejsen med at få et kort over den kollektive transport på destinationen. Bus eller metro er ikke bare billigere end taxi, det kan også være den perfekte måde at opdage et nyt sted på. Måske kan man også leje cykler?

BLOG_tablet-beach

9. Ring billigt

Udnyt gratis wifi på hotellet og andre steder til at ringe gratis. Køb lokale telefonkort, og brug dem, når du og dine rejseledsagere ringer til hinanden. For at holde omkostningerne nede under rejsen kan du anvende tjenesten MobiTrotter, en app til at ringe, modtage samtaler og surfe roamingfrit på udlandsrejsen.

BLOG_money-exchange

10. Lokal valuta

Det er oftest billigst at hæve penge i lokal valuta i hæveautomater på rejsemålet. Vær opmærksom på hævegebyrer fra banker og kortudbydere. Ofte er det mere lønsomt at registrere hævningen eller købet i lokal valuta.

Hvad er dit bedste tip til at spare penge på rejsen? Del gerne dine erfaringer i kommentarfeltet herunder.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

footer logo
Oprettet med til dig
Consent choices